Et godt skoleår med fokus på fællesskab og venskab.

Så er endnu et skoleår ved at være til ende, og børn,medarbejdere og ledelse på Pilehaveskolen kan se

tibage på mange og gode oplevelse til både børn og voksne.

Af forårets aktiviter kan bl.a. Nævnes påskeløbet, hvor vi alle samlede de æg ind, påskeharen havde placeret mange forskellige steder på det grønne område. Efterfølgende var der påskeløb, hvor det gjaldt om at holde et æg længst muligt på skeen.

Vi har haft skinneløb, hvor man kunne gå mellem 3 og 14 km, og endelig var hele skolen på udflugt til Egeskov slot den 24.maj, hvor vi både fik set biler, motorcykler og Dracula i sin kiste. Der blev også tid til vandring højt oppe mellem træernes kroner.

Alle de nævnte aktiviteter indgår som faste traditioner på Pilehaveskolen.
Traditioner der er med til at understøtte vores oplevelse af fællesskab.
Det er vigtigt for det enkelte barns trivsel, at det har en reel oplevelse af at være en del af et fællesskab. Fællesskabet har derfor en høj prioritering på Pilehaveskolen.

Venskab og dermed også fællesskab var temaet for dette års emneuge og efterfølgende skolefest. Eleverne havde på mange fantasifulde måder givet udtryk for, hvad de forstår ved venskab, og vi kunne se de flotte resultater til skolefesten. Igen i år var der flot opbakning til denne årlige begivenhed fra skolens forældre og andre pårørende.

I maj og juni måned har alle  klasser været på  lejrskole forskellige steder i Danmark, og en enkelt klasse har også været uden for landets grænse. De har besøgt gode venner i Tyskland i  En anden aktivitet der i høj grad har været med til at styrke fællesskabet på tværs af klasser, har været mellem og ældste klassernes teaterprojekt ”Forliset på Lillebælt”.

Teaterforestillingen er blevet rost i mange sammenhænge, og vi er stolte af, at vores elever i så stort et fællesskab har formået at skabe et så flot resultat. Børnene refererer stadigvæk til teaterstykket, og hele forløbet har ud over fællesskabet også givet eleverne en oplevelse af ejerskab og stolthed.